Oua cod 3

Oua de la gaini crescute in baterii imbunatatite


Categoria M - 56-63 g


Categoria L - 63-73 g

Categoria XL - >73 g


Oul, star-ul piramidei alimentare si al curelor de slabire, nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra. Asadar, de fiecare data cand alegeti sa cumparati astfel de produse, alegeti in cunostinta de cauza si faceti abstratie de toate miturile alimentare legate de ou.

Ce inseamna oua cod 3?
Codul 3 provine de la cifra 3 inscriptionata pe oul de gaina. Aceste oua provin de la gaini crescute in baterii.

Contrar opiniilor mediatizate in ultima vreme, aceste oua nu contin hormoni ai stresului. De asemenea, in alimentatia pasarilor sunt folosite numai furaje de origine vegetala fara adaosuri de antibiotice sau hormoni. Cu toate ca suprafata pe care-si desfasoara activitatea o gaina crescuta in baterie este mai mica decat cea a unei gaini crescute la sol sau in sistem free range, gainile nu sunt stresate, intrucat se respecta toate normele de biosecuritate si bunastare animala.

In primul rand un animal cu adevarat stresat, nu ar putea avea o productivitate atat de mare, de peste 90% (la baterie se inregistreaza randament de ouat mai ridicat decat la sol.).

In cel de-al doilea rand, furajele au o rata de conversie mult mai buna, obtinandu-se din aceasi cantitate de furaj o cantitate mai mare de oua decat in cazul celorlalte sisteme de crestere, reusindu-se astfel hranirea unui numar mai mare de oameni la un pret mai accesibil. Acest factor este unul decisiv in ceea ce priveste protectia mediului si utilizarea sustenabila a resurselor de apa. Pentru producerea unui singur ou este nevoie de aproximativ 200 litri de apa, in acest volum intrand necesarul de apa pentru producerea furajului si ingrijirea pasarii.

Dar ce ne intereseaza cel mai mult, este sanatatea consumatorilor. Ouale cod 3 inregistreaza cel mai mic procent de agenti patogeni pe coaja. Numarul de germeni coaja este de 243,18 ± 11,45 /cm² in cazul gainilor crescute la baterie si 265,41 ± 11,97 /cm² in cazul gainilor crescute la sol. (date culese in platoul de ouat, saptamana 40).

Explicatia este simpla: fiind crescute in baterii, gainile si ouale acestora nu intra in contact cu dejectiile. Dejectiile pasarilor sunt colectate automat de benzi transportoare, trecute prin uscatoare specializate si scoase din halele de productie pentru a fi folosite ca ingrasamant natural pentru sol. Acesti factori, impreuna cu un bun management de criza, contribuie la o siguranta alimentara sporita avand ca scop protejarea consumatorilor finali. Spre exemplu, intr-o astfel de ferma, se poate izola intr-un timp foarte scurt o potentiala afectiune, in vederea protejarii restuli de efective din ferma, si bineinteles prevenirea bolilor venite din cadrul gospodariilor din jurul fermelor de pasari.

Luand in calcul toti acesti factori, putem sustine ca optiunea cresterii la baterie imbunatatita si obtinerea de oua cod 3 este o masura sustenabila atat pentru consumator cat si pentru mediu, dar in ultima perioada, atat consumatorii, cat si producatorii isi indreapta atentia catre sisteme alternative de crestere.


Informatii nutritionale

Cantitati exprimate in grame, raportate la 100g


Galbenus

Grasimi

saturate - 35,425
mononesaturate - 37,835
polinesaturate - 26,725

Glucide - 0
Fibre - 0
Proteine - 2,65
Vitamine si minerale
Vitamina
Acizi grasi

Omega 3 - 1,600
Omega 6 - 25,125Albus

Proteine - 3,46
Aminoacizi

esentiali - 32,430
Semiesentiali - 16,748
neesentiali - 30,008


Cere oferta!

Indiferent de nevoile tale, putem face o oferta avantajoasa
pentru furnizarea de oua proaspete, potrivita afacerii tale.

Alte produse din gama