Despre noi

PRODOVO

este o idee nascuta din pasiunea a doi fermieri din judetul Vaslui pentru produse de cea mai buna calitate si din dorinta lor de a oferi romanilor produse 100% locale. Prodovo Grup a fost fondat in 2005 in Lipovat, jud. Vaslui, avand ca activitate colectarea de oua proaspete din fermele proprii, sortarea lor dupa greutate si distribuirea catre consumator, hypermarketuri si magazine de cartier.

 

MISIUNE

PRODOVO are misiunea de a oferi romanilor produse 100% locale, o baza sanatoasa si naturala pentru o nutritie excelenta.

VIZIUNE

PRODOVO isi doreste sa devina un punct de referinta in domeniul alimentatiei si nutritiei, care are la baza dovezi stiintifice.

VALORI

Una dintre cea mai de pret dintre valorile noastre este pasiunea pentru gustul natural, traditional, care ne aduce mereu impreuna in jurul mesei. Transparenta fata de consumator cu privire la seriozitatea pe care o acordam calitatii produselor noastre este urmatoarea pe lista, urmata de grija pentru oameni, animale si mediul inconjurator.

GAINI

In primul rand, pentru a putea asigura cel mai inalt standard de calitate pentru clientii nostri, pasarile din fermele proprii provin de la furnizori de gaini ouatoare recunoscuti la nivel national si international.

Cresterea gainilor se realizeaza folosind un sistem de voliere gaini fabricat de Big Dutchman, un producator german care respecta toate standardele de bunastare impuse de Uniunea Europeana. Pasarile sunt astfel crescute la sol, beneficiind de mai multa libertate de miscare si spatii de ouat.

Aceste pasari ajung sa aiba o productie buna doar in cazul in care beneficiaza de hrana de calitate si adapost bine organizat. Astfel ca in fiecare ferma avicola, se respecta o varietate de norme de biosecuritate si parametri de bunastare animala.

Din moment ce sanatatea si bunastarea gainilor este o prioritate pentru noi, acestea sunt atent monitorizate de catre personal specializat — zootehnisti si medici veterinari.


OUA

Ouale provin de la gaini rasa Isa Brown, gaini ouatoare cu un penaj frumos colorat, in nuante rosiatice, fiecare producator oua detinand ferme de gaini din judetul Vaslui. Ele sunt colectate zilnic si depozitate in incaperi climatizate si care respecta reguli de igiena, iar respectarea acestor norme de siguranta este necesara incepand din hala de productie si pe parcursul urmatoarelor etape din fluxul logistic al oului, de la ferma pana la consumatorul final.OAMENI


Bineinteles ca toate acestea n-ar fi fost posibile fara oameni, astfel ca grija pentru ei este un subiect foarte important pentru noi.
Fermierii nostri sunt preocupati de asigurarea unui mediu prielnic pentru ca lucratorii sa-si desfasoare activitatea cat mai placut.
Suntem de parere ca doar prin atentia sporita indreptata catre capitalul uman se poate crea valoare pentru intreg ecosistemul.

MEDIU

Un aspect la fel de important pentru noi si fermierii nostri ce are un impact atat asupra noastra, cat si asupra generatiilor viitoare, este productia responsabila in vederea pastrarea mediului cat mai curat si utilizarea sustenabila a resurselor de mediu.

Asadar, solutiile si masurile sustenabile de administrare a resurselor adoptate atat de catre noi, cat si de fermierii si colaboratorii nostri contribuie la indeplinirea datoriei morale pe care o avem fata de mediu si de urmasii nostri.